آزمایشی ساده برای تقلبی بودن عسل

این روش جزء راحت‌ترین و آسان‌ترین روش‌های آنالیز عسل است که به کمک چند مواد آزمایشگاهی می‌توان به شکری بودن و تقلبی بودن عسل پی ببرد.
به طوری که یک گرم ید و سه گرم یدور پتاسم را در ۵۰ میلی‌گرم آب مقطر حل نمایید این مواد را می‌توانید از فروشندگان لوازم آزمایشگاهی تهیه نمائید.
پس از مخلوط کردن مواد، مقدار کمی از عسلتان را در داخل یک شیشه کوچک ریخته و چند قطره از این محلولتان را به آن بیفزائید و خوب مخلوط نمایید، پس از چند ثانیه اگر رنگ عسلتان تیره شد نشان می‌دهد که عسلتان تقلبی و یا حاوی مقدار زیادی شکر می‌باشد و اگر رنگ عسل تغییری نیافت نشان دهند خلوص بالای عسل است
این یک آنالیز ساده به کمک مواد ازمایشگاهی است که همه می‌توانند ان را انجام بدهند شایان ذکر است که علت تغییر رنگ عسل واکنش شکر(ساکارز) یه یدور پتاسیم می‌باشد که آن را به رنگ ید که رنگ ارغوانی دارد تغییر می‌دهد و نشانگر مقادیر زیاد شکر در نمونه شما می‌باشد.